Dragnea: Iohannis sustine masurile noastre fiscale. Eu nu am vazut-o ca pe o critica

Vineri, 03 Noiembrie 2017, ora 11:54
929 citiri

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, vineri, ca, in opinia sa, presedintele Klaus Iohannis nu a criticat masurile fiscale pe care Guvernul intentioneaza sa le adopte, el afirmand ca seful statului sustine aceste masuri.

Solicitat sa comenteze faptul ca seful statului a criticat joi masurile fiscale pe care Guvernul intentioneaza sa le adopte vineri, Dragnea a raspuns: "Eu nu am vazut-o ca pe o critica, am vazut-o ca pe o incercare de a prezenta o analiza, ulterior spunand ca de fapt nu este o analiza proprie".

"Pana acum ceva timp se vorbea ca se pierde la salariu. Ieri, domnul presedinte a spus, nu am vazut-o ca o critica, domnul presedinte sustine masurile noastre....Pana acum ceva timp se spunea ca salariatii vor pierde la salarii, acum se spune ca vor creste salariile.

Da, va creste netul, salariul net, este o masura care aduce beneficii, am spus mereu ca angajatorul nu va plati mai mult, salariatul nu va primi mai putini bani, ba dimpotriva, va primi putin mai multi bani, in schimb vor fi contributiile sociale mai mari in contul angajatului si o simplificare serioasa la mediul de afaceri", a adaugat Dragnea.

Intrebat de jurnalisti daca apreciaza ca fiind o evaluare pozitiva si declaratia presedintelui potrivit careia Guvernul face o "megatopaiala fiscal - bugetara", Dragnea a raspuns: "Eu nu am limbajul colorat al presedintelui si nu pot sa comentez asta".

"Nu exista niciun motiv, din punctul meu de vedere, ca masurile fiscale respective sa nu se mai adopte, absolut niciunul pentru ca sunt masuri care aduc numai bine", a sustinut Dragnea.

El a spus ca guvernantii au vorbit cu companii mari, medii si mici care au negat ca ar fi bulversate de catre aceste schimbari.

Presedintele Klaus Iohannis a vorbit, joi, intr-o conferinta de presa, despre ultimele masuri fiscale anuntate de Guvern pe care le-a criticat foarte dur.

Iohannis a avertizat Coalitia de Guvernare PSD-ALDE sa dea dovada de responsabilitate si sa renunte la acest tip de politica fiscala, despre care, spune seful statului, nu ajuta pe nimeni.

Citeste si Iohannis cere PSD ALDE sa renunte la revolutia fiscala: Daca vizeaza cresterea salariilor, de ce nu cresc? ...citeste mai departe despre "Dragnea: Iohannis sustine masurile noastre fiscale. Eu nu am vazut-o ca pe o critica" pe Ziare.com

#Klaus Iohannis critici masuri fiscale, #Liviu Dragnea masuri fiscale , #Stiri Macroeconomie