Drumul catre Brexit: Dur, lin sau parcurs doar pe jumatate?

Vineri, 07 Octombrie 2016, ora 07:18
814 citiri
Drumul catre Brexit: Dur, lin sau parcurs doar pe jumatate?
Foto: Arhiva Ziare.com

Destinatia a fost stabilita in iunie, la referendum: Marea Britanie iese din Uniunea Europeana. Insa drumul pana acolo va fi complex si complicat, caci este presarat cu numeroase obstacole.

Premierul Theresa May a transmis ca va invoca Articolul 50 pana in martie 2017, ceea ce va declansa numaratoarea inversa. Astfel, UK are la dispozitie 2 ani ca sa negocieze termenii divortului de UE.

Mai mult, seful Guvernului de la Londra a dat de inteles ca separarea va fi una oarecum dura, cel putin in trei domenii: munca, comert si piata financiara. Adica cele mai importante. Asa ca tara trebuie sa isi asigure cel putin o plecare eleganta si nu prin usa din spate.

"Dur, lin sau parcurs doar pe jumatate?" - aceasta este intrebarea pusa de publicatia The Economist in legatura cu drumul catre Brexit.

Comertul

Punctul central al negocierilor il reprezinta accesul UK la piata unica europeana. Cei care sunt in favoarea Brexit au sugerat ca, odata iesita din UE, tara va putea obtine ...citeste mai departe despre "Drumul catre Brexit: Dur, lin sau parcurs doar pe jumatate?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Brexit masuri imigranti, #Brexit acorduri comerciale, #Brexit comert , #Stiri Macroeconomie