Dupa Brexit, Marea Britanie nu va ramane intr-o uniune vamala cu Uniunea Europeana

Luni, 05 Februarie 2018, ora 12:23
1136 citiri
Dupa Brexit, Marea Britanie nu va ramane intr-o uniune vamala cu Uniunea Europeana
Foto: Arhiva Ziare.com

Marea Britanie va parasi si uniunea vamala a Uniunii Europene, sustine un oficial din cadrul Guvernului de la Londra.

Comentariul oficialului britanic vine in contextul confuziei privind intentia Cabinetului May in legatura cu acest subiect.

Luni, Theresa May si David Davis, ministrul britanic pentru Brexit, se vor intalni cu Michel Barnier, negociatorul-sef al Uniunii Europene, pentru noi discutii pe tema separarii Marii Britanii de Uniunea Europeana.

Este pentru prima oara de la inceputul negocierilor cand cei doi negociatori se intalnesc la Londra. Ei s-au intalnit, pana acum, numai la Bruxelles. Intalnirile vizeaza "negocierile viitoare cu privire la perioada de punere in aplicare (a Brexitului - n.red) " si cu privire la "viitoarele etape ale constructiei unui nou parteneriat intre UE si Regatul Unit", a anuntat Executivul britanic.

Discutiile vor viza aspecte tehnice cu privire la iesirea Regatului din Uniunea Europeana, frontiera si perioada de tranzitie care urmeaza sa inceapa la o zi dupa Brexit. Vineri, Davis si Barnier vor prezenta detaliile negocierilor.

Lunea trecuta, Uniunea Europeana si-a prezentat pozitia in legatura cu etapa post-Brexit. Cele 27 de tari care vor ramane in UE au aprobat principiul "unei tranzitii 'statu quo', dar fara reprezentarea institutionala a Regatului", potrivit adjunctei lui Barnier, Sabine Weyand.

Theresa May risca un vot de neincredere din partea propriului partid daca nu isi clarifica viziunea asupra BrexitEuropenii care vin in Marea Britanie dupa Brexit nu vor avea aceleasi drepturi ca cei deja instalati in RegatUniunea Europeana inca spera ca Marea Britanie sa se razgandeasca privind Brexit-ul ...citeste mai departe despre "Dupa Brexit, Marea Britanie nu va ramane intr-o uniune vamala cu Uniunea Europeana" pe Ziare.com

#Brexit iesire Marea Britanie UE, #Uniune Vamala comuna , #Stiri Macroeconomie