Dupa Paste, Dragnea va prezenta datele economice ale Romaniei in conferinta de presa

Miercuri, 05 Aprilie 2017, ora 07:46
837 citiri
Dupa Paste, Dragnea va prezenta datele economice ale Romaniei in conferinta de presa
Foto: PSD

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, va sustine peste doua saptamani o conferinta de presa pentru a arata cum stau, la ora actuala, datele economice, a declarat ministrul Muncii, Olguta Vasilescu.

"Pe primul trimestru stam foarte bine nu numai la incasari, dar si la cum merge economia. Stam foarte bine si la contractele de munca: 44.000 de mii de locuri noi de munca in ultimele trei luni. Sunt aproximativ 9.000 locuri de munca noi doar saptamana trecuta. Nu sunt in sistemul bugetar, sunt in piata libera.

Am incercat sa venim cu tot felul de masuri in mediul de afaceri. Se vorbeste foarte mult in ultima perioada de 32 miliarde de lei pe care i-ar inghiti bugetarii, dar se uita ca in ultimii doi ani s-au facut facilitati mediului de afaceri ce reprezinta tot 32 miliarde de lei. Doar daca ne gandim la scaderea TVA si celelalte masuri care au venit prin noul Cod Fiscal.

Anul viitor la fel, intram pe o modificare a Codului Fiscal in sensul sa relaxam economia romaneasca in ceea ce priveste firmele private, iar anul acesta le facem tot felul de facilitati. Spuneam de primul salariu prin care angajatorul primeste jumatate din suma respectiva de la statul roman.

E singura masura pe care o luam de stimulare a ocuparii de la bugetul de stat. In rest toate celelalte vin din fonduri europene. Nu as vrea sa va dau toate cifrele, pentru ca stiu ca peste doua saptamani, imediat dupa Paste, domnul Liviu Dragnea va sustine o conferinta de presa vizavi de cum arata datele economice la ora actuala", a spus Olguta Vasilescu, marti seara, la Antena 3.

Ministrul de Finante explica de unde vin bani mai multi la buget: Estimam 2 miliarde de lei in plus fata de 2016Guvernul are deadline in aprilie sa trimita un document care sa convinga Bruxelles-ul ca ne incadram in deficitGuvernul e foarte sigur de banii incasati la buget: Am avut excedent. Lucrurile vor arata mai bine ca-n 2016

Ministrul a subliniat ca a vazut datele si ca sunt incurajatoare si se urmareste ca, la finele anului, prin masurile ce vor fi luate pentru stimularea ocuparii, rata somajului sa ajunga la 4,2%.

"Eu le-am vazut. Am discutat foarte mult si cu Ministerul Finantelor, iar datele sunt incurajatoare. Noi vrem ca la finalul acestui an, prin masurile pe care le luam de stimulare a ocuparii, sa ajungem la 4,2% rata somajului, care va fi poate cea mai scazuta din Uniunea Europeana.

O sa vedeti ca nu mai incurajam nemunca, nu o sa mai vedeti ajutoare sociale date cu ...citeste mai departe despre "Dupa Paste, Dragnea va prezenta datele economice ale Romaniei in conferinta de presa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dragnea conferinta date economice Paste , #Stiri Macroeconomie