Dupa un an si jumatate, Guvernul spune ca face autostrazi si spitale cu banii privatilor: Avem aceasta ambitie de a recupera decenii (Video)

Marti, 22 Mai 2018, ora 20:31
512 citiri
Dupa un an si jumatate, Guvernul spune ca face autostrazi si spitale cu banii privatilor: Avem aceasta ambitie de a recupera decenii (Video)
Foto: captura video

Toti ochii au fost atintiti spre Palatul Victoria marti seara dupa ce presedintele Klaus Iohannis a criticat din nou public Guvernul ca a produs "harababura" in economie cu masurile luate sau anuntate si apoi neasumate.

La o ora dupa ce sefu statului a somat Executivul sa spuna daca mai are bani de pensii si salarii pana la sfarsitul anului, a iesit sa faca o declaratie de presa vicepremierul (fara portofoliu) Viorel Stefan. Acesta nu a raspuns insa la intrebarile lui Iohannis si ale societatii civile, ci a reluat prezentarea catorva proiecte propuse de PSD inca din campanie, dar pentru care nu s-a facut nimic intr-un an si jumatate de cand social-democratii au preluat guvernarea.

Intr-un discurs lung, monoton si citit de pe foaie, vicepremierul a explicat cum Guvernul nu doar ca va lupta cu birocratia si legislatia stufoasa ca sa indeplineasca mult-prea-cunoscutul program de guvernare, dar va invinge chiar si timpul.

"In pofida scandalurilor politice pe care le vedem in fiecare zi la televizor, in seara asta vreau sa va spun ca Guvernul isi vede de treaba si continua sa lucreze in spiritul implementarii angajamentelor din programul de guvernare.

Asa cum am anuntat in ianuarie 2018, in acest an accentul major al guvernarii va fi pe domeniul investitiilor. Venim cu un model nou de dezvoltare economica, adaptat contextului economic. Ne propunem sa sustinem investitiile prin angrenarea de resurse si stimularea mediului de afaceri fara a pune presiune asupra bugetului de stat.

De aceea am adoptat recent ordonanta de urgenta care modifica legea parteneriatului public-privat si iata ca astazi suntem in masura sa anuntam prima lista de proiecte strategice care vor fi demarate in scurt timp pe noua legislatie a parteneriatului public-privat.

Guvernul are aceasta ambitie de a recupera intarzierile de decenii privind investitiile in infrastructura si a pregatit un plan operativ care sa comprime toate termenele de executie. Luptam nu numai cu birocratia si cu legislatia stufoasa, dar si cu timpul. Este esential pentru intreaga economie si intreaga societate ca lucrarile sa inceapa imediat iar prin imediat intelegem un interval de timp daca s-ar putea de 10 ori mai scurt decat s-a intamplat pana acum.

Vorbim despre realizarea unor lucrari de infrastructura la standarde europene si asigurarea unor servicii publice la standarde moderne realizate cu investitori privati. Aceste proiecte vor avea un impact extrem de important social, dar mai ales econo ...citeste mai departe despre "Dupa un an si jumatate, Guvernul spune ca face autostrazi si spitale cu banii privatilor: Avem aceasta ambitie de a recupera decenii (Video)" pe Ziare.com

#Viorel Stefan proiecte PSD investitori straini , #Stiri Macroeconomie