Economistii Americii: Trump greseste cand vine vorba de imigratie

Luni, 06 Martie 2017, ora 20:22
783 citiri

Politica restrictiva a presedintelui american Donald Trump in ceea ce priveste imigrantii este o greseala, afirma vasta majoritate a economistilor din marile corporatii americane, arata un sondaj recent.

The National Association of Business Economics (NABE) a chestionat aproape 300 de economisti din companii precum Wells Fargo (WFC), AT&T (T, Tech30) sau FedEx (FDX), legat de politica anti-imigratie promovata de Trump, iar verdictul a fost clar: pentru cresterea economiei, politicile in ceea ce priveste imigratia ar trebui relaxate, in niciun caz inasprite, arata CNN.

Aproape jumatate dintre cei intervievati, 49%, spun ca in SUA ar trebui sa vina mai multi imigranti. Alti 27% cred ca Trump nu ar trebui sa faca nicio schimbare in ceea ce priveste legislatia privitoare la imigranti.

Mai mult, crede majoritatea covarsitoare a celor chestionati, ar trebui extins programul de vize H-1B (vize temporare pentru ocupatii in domenii care impun cunostinte de specialitate de nivel inalt). Multi dintre cei intervievati au declarat ca au probleme in a gasi angajatii potriviti, cu astfel de calificari inalte.

Doar 5% dintre economistii chestionati sunt de parere ca SUA ar trebui sa cheltuiasca mai mult decat in prezent pentru a deporta imigrantii ilegali, se mai arata in raport.

De mentionat e ca SUA este la un maxim istoric in ceea ce priveste rata fertilitatii pentru 2016. De aceea multi economisti cred ca e mare nevoie de imigranti, mai mult decat pana acum.

Amintim ca se asteapta ca luni Trump sa semneze o noua versiune a decretului sau privind imigratia, suspendat de Justitie dupa ce a suscitat o enorma controversa si a provocat haos in aeroporturi. Cat despre vechiul ordin semnat de Trump la inceputul acestui an, expertii au aratat cu dovezi ca el avea la baza date eronate. ...citeste mai departe despre "Economistii Americii: Trump greseste cand vine vorba de imigratie" pe Ziare.com

#economie SUA imigranti, #politica anti imigranti Trump efecte SUA, #imigranti economie America , #Stiri Macroeconomie