Economistul-sef al BNR: Noi nu avem ce sa cautam in zona euro. Sa fie foarte clar!

Miercuri, 16 Noiembrie 2016, ora 21:20
1830 citiri
Economistul-sef al BNR: Noi nu avem ce sa cautam in zona euro. Sa fie foarte clar!
Foto: Arhiva Ziare.com

Economistul-sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Valentin Lazea, sustine ca tara noastra nu are ce cauta in zona euro cu o mentalitate de tipul "mesterul Manole".

"Romania sta foarte prost, cultural vorbind, in ceea ce priveste cum ar trebui sa fie atunci cand va intra in zona euro. O sa exemplific cu trei domenii: efort continuu si nu heirupism, spirit comunitar si nu individualism, respectarea angajamentelor, a contractelor si a semnaturilor puse pe tratate", a explicat miercuri Lazea, la o dezbatere privind aderarea Romaniei la zona Euro.

In ceea ce priveste efortul continuu, economistul-sef al BNR este de parere ca societatea romaneasca functioneaza pe principiul mesterului Manole.

"La noi, societatea are suflu scurt, se apuca de o chestie, dureaza cateva luni, se schimba Guvernul, se ia totul de la zero. Proiectele lungi, care sa se continue in timp, peste ciclul electoral, se pot numara pe degetele de la o mana.

Cu o asemenea mentalitate noi nu avem ce sa cautam ...citeste mai departe despre "Economistul-sef al BNR: Noi nu avem ce sa cautam in zona euro. Sa fie foarte clar!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#zona euro mentalitate Mester Manole, #BNR zona euro , #Stiri Macroeconomie