Efectele devastatoare ale crizei din Grecia - crestere alarmanta a numarului de oameni ai strazii

Luni, 13 Iulie 2015, ora 18:11
880 citiri

Criza din Grecia, care a inceput in urma cu mai multi ani, a generat tot mai multi oameni ai strazii, care au nevoie de ajutor. In sprijinul lor vine o organizatie caritabila infiintata in 2013.

Fondatoarea organizatiei pentru oamenii strazii spune ca greutatile pe care le vede in fiecare zi pe strazile orasului ii amintesc de crize din tari mult mai sarace.

"Faceam asta in tari in curs de dezvoltare din sud-estul Asiei, iar acum fac acelasi lucru in Grecia, negociind donatiile alimentare - paste, orez, legume, lapte", spune Maria Karra, citata de CNN.

Femeia a pus bazele organizatiei Emfasis impreuna cu un fost coleg de clasa, Tassos Smetopoulos, in anul 2013, cand criza economica era in plin avant, iar numarul de oameni care aveau nevoie de ajutor crestea rapid.

De atunci, lucrurile au mers din rau in si mai rau. Grecia are acum cea mai ridicata rata a saraciei din Uniunea Europeana.

Numar alarmant de oameni fara adapost in Atena

Cei doi fondatori ai organizatiei de ...citeste mai departe despre "Efectele devastatoare ale crizei din Grecia - crestere alarmanta a numarului de oameni ai strazii" pe Ziare.com

#oamenii strazii Grecia, #oameni fara adapost Grecia, #oameni fara adapost Atena, #criza Grecia , #Stiri Macroeconomie