Efectul neasteptat al prabusirii petrolului: Un nou val de imigranti va veni catre Europa?

Luni, 01 Februarie 2016, ora 07:40
1289 citiri
Efectul neasteptat al prabusirii petrolului: Un nou val de imigranti va veni catre Europa?
Foto: Arhiva Ziare.com

Averea obtinuta din petrol e un blestem. Intotdeauna e vorba de aceeasi poveste: pretul creste vertiginos, datorita noilor resurse descoperite, iar apoi oferta depaseste cererea si cotatiile se prabusesc rapid. Cu cat e mai abrupta caderea, cu atat e mai mare impactul social si geopolitic.

Intr-un articol publicat de Project Syndicate si preluat de Inquirer.net, Michael Meyer - care s-a ocupat de partea de comunicare pentru secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, si este decan la Graduate School of Media and Communications din cadrul Aga Khan University din Nairobi - avertizeaza ca noua criza a titeiului ar putea crea un val de refugiati.

Ultima bula de acest tip s-a spart in anii 1980 si a schimbat lumea. La inceputul deceniului, pretul petrolului a urcat pana la 45 de dolari pe baril, iar in 1988 a atins un minim istoric, de 9 dolari pe baril.

Soferii au avut cel mai mult de castigat, ca urmare a ieftinirilor de la pompa. Insa in alte domenii, consecintele au fost ...citeste mai departe despre "Efectul neasteptat al prabusirii petrolului: Un nou val de imigranti va veni catre Europa?" pe Ziare.com

#efecte prabusire pret petrol, #val imigranti pret petrol, #imigranti pret petrol, #imigranti petrol , #Stiri Macroeconomie