Enel Energie Muntenia, amendata pentru practici comerciale incorecte

Luni, 11 Ianuarie 2016, ora 21:39
1304 citiri
Enel Energie Muntenia, amendata pentru practici comerciale incorecte
Foto: enel.ro

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a amendat cu 13.000 de lei societatea Enel Energie Muntenia pentru practici comerciale incorecte, in urma sesizarilor venite din partea unei asociatii de proprietari din Voluntari, care a reclamat faptul ca in contractul standard de furnizare a energiei electrice ar exista clauze abuzive, informeaza ANPC inr-un comunicat.

"In cazul in care consumatorii doreau sa denunte anticipat contractele, acestia trebuiau sa notifice 'cu 30 de zile si sa plateasca celeilalte parti suma de 400 lei pentru fiecare luna pentru care opereaza denuntarea contractului'. Legislatia specifica desfasurarii activitatii din domeniu nu prevede posibilitatea ca SC Enel Energie Muntenia SA sa denunte unilateral contractul, existand situatii limitative in care furnizorul este indreptatit sa rezilieze din initiativa sa contractul de furnizare a energiei electrice", precizeaza ANPC.

Potrivit sursei citate, in timpul desfasurarii controlului, Enel ...citeste mai departe despre "Enel Energie Muntenia, amendata pentru practici comerciale incorecte" pe Ziare.com

#Enel amendata, #Enel Muntenia practici incorecte , #Stiri Macroeconomie