Europa cumpara mai putine gaze rusesti - Ce plan au tarile de pe Batranul Continent

Marti, 16 Decembrie 2014, ora 07:56
1099 citiri
Europa cumpara mai putine gaze rusesti - Ce plan au tarile de pe Batranul Continent
Foto: Romgaz

Prabusirea pretului petrolului, care a tras in jos si cotatiile gazului natural, a determinat statele europene sa reduca importurile de resurse din Rusia si sa le foloseasca pe cele inmagazinate in depozitele proprii.

Statul condus de Vladimir Putin ofera 30% din necesarul de gaze al Europei. De cele mai multe ori, livrarile sunt realizate in baza unor contracte incheiate pe o durata intre 6 si 9 luni si vin de obicei "la pachet" cu petrolul, arata Bloomberg.

Iar in conditiile in care cotatia "aurului negru" a ajuns in decembrie la cel mai redus nivel din ultimii 5 ani, tarile europene planuiesc sa mai astepte pana in primul trimestru al anului viitor pentru a importa masiv resurse din Rusia.

Astfel, ele s-au bazat in ultimele saptamani pe gazele existente in depozitele proprii.

In prezent, rezervele din unitatile de stocare din Uniunea Europeana sunt mai mici cu 9,7% fata de cele existente la 1 octombrie. Declinul este mai mare decat cel inregistrat in aceeasi perioada a ...citeste mai departe despre "Europa cumpara mai putine gaze rusesti - Ce plan au tarile de pe Batranul Continent" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gaze reduceri pret Gazrpom, #Gazprom reduce pret gaze, #UE consum gaze, #gaze rusesti UE, #UE gaze Rusia , #Stiri Macroeconomie