Europa se indreapta spre o catastrofa: Consecintele disparitiei albinelor

Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 09:50
1327 citiri
Europa se indreapta spre o catastrofa: Consecintele disparitiei albinelor
Foto: Wikipedia

Moartea in numar mare a albinelor in SUA si Europa si faptul ca un deficit al acestora ar putea ameninta numeroase culturi ce depind de ele pentru polenizare constituie o problematica aflata in atentia publica de ceva vreme.

Recent insa, cercetatorii au publicat o serie de date care arata cat de grava este situatia in Europa, scrie Guardian, preluat de Quartz.

Potrivit unui studiu realizat in 41 de tari, intre 2005 si 2010 cererea de albine in scopul polenizarii a crescut de aproape cinci ori mai mult decat numarul albinelor.

In Marea Britanie, cercetatorii estimeaza ca exista in prezent suficienti stupi doar pentru a acoperi un sfert din cerere. In Intreaga Europa, procentul variaza intre 25% si 50%. Per total, aproape jumatate dintre tarile studiate au un deficit de albine.

"Ne vom confrunta cu o catastrofa in viitor daca nu actionam acum", avertizeaza cercetatorul Simon Potts de la Universitatea Reading din Marea Britanie.

Catastrofa nu s-a produs inca datorita ...citeste mai departe despre "Europa se indreapta spre o catastrofa: Consecintele disparitiei albinelor" pe Ziare.com

#scadare numar albine, #albine culturi Europa, #importanta albine , #Stiri Macroeconomie