Fenechiu: Romania trebuie sa creeze mai multi bogati, nu sa-i taxeze

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 08:28
960 citiri
Fenechiu: Romania trebuie sa creeze mai multi bogati, nu sa-i taxeze
Fenechiu: Romania are trebui sa creeze o patura de mijloc si una a oamenilor bogati

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, duminica, ca "despre taxarea bogatilor se poate vorbi la Monte Carlo", spunand ca in Romania "trebuie creati bogati" si trebuie incurajati oamenii bogati sa vina in tara noastra.

Prezent, duminica, la Sinaia, unde a participat la dezbaterea "Romania pentru mediul de afaceri", organizata de Tineretul National Liberal, vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a spus ca un stat care respecta mediul de afaceri nu este acela care pune cele mai mici taxe, ci acela care nu schimba taxele de la un an la altul intrucat un mediu de afaceri are nevoie de predictibilitate.

Romania are trebui sa creeze o patura de mijloc si una a oamenilor bogati

Referindu-se la taxe suplimentare pentru cei care au averi mari, precum impozitul pe piscine, Relu Fenechiu a spus ca, in opinia sa, Romania trebuie sa creeze in primul rand o patura de mijloc si o patura de oameni bogati.

"Putem discuta in Monte Carlo despre taxarea bogatilor. In Romania trebuie sa cream bogati. Sa incurajam oamenii bogati sa vina in Romania", a afirmat Fenechiu.

In acest context, el a spus ca trebuie sa existe "un moment T zero" de la care toti romanii sa-si poata justifica proprietatile pe care le detin.

Proprietarii constructiilor care nu fac parte din categoria cladirilor, precum parcarile si piscinele, ar putea fi obligati sa achite anul viitor un impozit, extinderea bazei de impunere fiind convenita de Guvern cu Fondul Monetar International, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

Noul impozit ar putea fi aplicat doar acelor persoane sau firme care detin in proprietate astfel de constructii, nu si persoanelor fizice care achita anual o taxa primariei pentru folosirea unui loc de parcare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#taxe impozite, #impozite Romania, #Fenechiu impozite , #Stiri Macroeconomie