Firme romanesti exporta in SUA inclusiv cirese, pantofi si antibiotice: Cum ar putea beneficia de conditii mai bune

Vineri, 16 Octombrie 2015, ora 15:45
1189 citiri
Firme romanesti exporta in SUA inclusiv cirese, pantofi si antibiotice: Cum ar putea beneficia de conditii mai bune
Foto: Arhiva Ziare.com

Firme romanesti din 130 de orase din tara exporta in Statele Unite ale Americii si ar putea beneficia de conditii mai bune de export, ca urmare a implementarii Parteneriatului Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP) negociat, in prezent, de Uniunea Europeana cu Statele Unite ale Americii (SUA), a declarat, vineri, comisarul european pentru Comert, Cecilia Malmstrom, in cadrul conferintei "TTIP: Romania's Voice".

"In Romania, in 130 de orase diferite, sunt firme care exporta in Statele Unite. Nu toate sunt orase mari, dar sunt raspandite in toata tara. Nu toate companiile sunt mari. Peste 60% dintre exportatorii romani sunt firme mici si mijlocii.

Aurescu: Speram sa devenim una dintre destinatiile importante pentru investitiile americane

Multe companii exporta indirect in SUA masini, componente, dar prin alte tari din UE, care apoi exporta, la randul lor, catre SUA. Chiar daca multe dintre ele au obtinut deja succesul cu exporturile in SUA, TTIP le da sansa sa faca ...citeste mai departe despre "Firme romanesti exporta in SUA inclusiv cirese, pantofi si antibiotice: Cum ar putea beneficia de conditii mai bune" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#exporturi Romania SUA, #firme romanesti export SUA , #Stiri Macroeconomie