Florin Citu ameninta Guvernul Tudose: Va avertizez ca voi sesiza Comisia Europeana

Luni, 06 Noiembrie 2017, ora 10:18
889 citiri
Florin Citu ameninta Guvernul Tudose: Va avertizez ca voi sesiza Comisia Europeana
Foto: Facebook/Florin Citu

Senatorul PNL Florin Citu avertizeaza Guvernul ca are de gand sa sesizeze Comisia Europeana daca Executivul va introduce contributia asiguratoare de munca, cunoscuta drept "taxa de solidaritate".

"In opinia mea, aplicarea acestei taxe in forma pe care ati prezentat-o aduce grave prejudicii mediului de afaceri din Romania. In plus, va atentionez si de faptul ca aceasta taxa incalca directive europene pe care Romania le-a transpus in legislatie si le respecta. Aceasta taxa a fost introdusa prin legea 200/2006 ca urmare a directivelor Consiliului European nr.80/987/CEE si nr.2002/74/CE.

Pe intelesul dumneavoastra regimul si destinatia acestori bani sunt fixate de UE. Iata de ce, sub pretextul acestei taxe nu puteti sa colectati bani pe care sa-i folositi pentru alimentarea bugetului de stat. Este interzis!!", a scris Florin Citu pe Facebook.

In cazul in care Guvernul va introduce aceasta taxa in forma prezentata de Executiv, Citu spune ca va sesiza Comisia Europeana.

"In concluzie, eu, Florin Citu, senatorul PNL, va avertizez ca voi sesiza Comisia Europeana in cazul in care veti introduce aceasta taxa in forma pe care ati prezentat-o.

Daca nu tineti seama de avertismentul meu, inseamna ca ramaneti consecvent obiectivului dumneavoastra de a scoate Romania din UE. (...) Romania nu este terenul de joaca al duetului Dragnea-Valcov", a incheiat senatorul.

Amintim ca ministrul de Finante, Ionut Misa, a spus recent ca taxa de solidaritate anuntata in cadrul unei emisiuni televizate si care a bulversat pe toata lumea se va numi, de fapt, contributie asiguratoare de munca si va fi de 2,25% din salariul brut al fiecarui angajat.

Iata mai multe declaratii din partea Guvernului pe tema acestei taxe si reactiile mediului de afaceri:

Noaptea, la TV, Ministrul Finantelor anunta o noua taxa pentru firme, de solidaritate, din 2018Taxa de solidaritate: Nici Tudose n-a inteles ce-a zis Misa, dar da asigurari ca nu scad salariile. Inca se mai fac calculeUn ministru al Guvernului Tudose, bagat si el in ceata de taxa de solidaritate: Nu a inteles nimicReactia specialistilor si mediului de afaceri la taxa de solidaritate: Mergem cu viteza accelerata spre zidALDE vrea o discutie cu PSD despre taxa de solidaritate: Avem rezerve in legatura cu acest procent de 2%Comisia Europeana contrazice Finantele: Exista o directiva, dar nu impune nicio taxa. Doar daca statul nu are bani

A.G. ...citeste mai departe despre "Florin Citu ameninta Guvernul Tudose: Va avertizez ca voi sesiza Comisia Europeana" pe Ziare.com

#Citu Comisia Europeana taxa solidaritate, #Comisia Europeana sesizare taxa solidaritate, #Guvern taxa solidaritate , #Stiri Macroeconomie