Florin Citu (PNL): Ministerul de Finante a ... modificat calendarul ca sa ascunda adevarul. 1 si 2 martie au fost adaugate lunii februarie

Luni, 06 Martie 2017, ora 13:51
1042 citiri
Florin Citu (PNL): Ministerul de Finante a ... modificat calendarul ca sa ascunda adevarul. 1 si 2 martie au fost adaugate lunii februarie
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Romania are un "deficit fiscal evident" la executia bugetara pe luna februarie, dar pentru a ascunde acest lucru si pentru a merge inainte cu legea salarizarii unitare Ministerul de Finante a inclus in luna februarie si... zilele de 1 si 2 martie, sustine senatorul liberal Florin Citu, care asteapta explicatii si cere anchete.

"V-am tot spus ca Dragnea si PSD sunt in stare de orice. Pentru a fi siguri, dar foarte siguri, ca nu intra in deficit in februarie, PSD si Liviu Dragnea au modificat calendarul. Da, ati auzit bine! Acesti oameni providentiali au hotarat ca luna februarie si luna martie trebuie modificate.

Concret, Ministerul de Finante in executia bugetara a lunii februarie a inclus si zilele de 1 si 2 martie. De ce? Pentru ca asa 'vrea' muschii lor. Asa au mai 'ciupit' din veniturile lunii martie, care sunt mai mari datorita cresterilor salariale. Daca inchideau executia cum ar fi fost legal numai pe februarie, n-ar fi avut surplus la venituri din majorarile de salarii (...)

Asa ceva nu s-a mai facut pana acum. Astfel, ar trebui sa ne asteptam ca, pentru acea executie bugetara care sa le si placa, sa se inventeze si a 13-a luna. Luna lui Dragnea", a dezvaluit pe Facebook Florin Citu..

Citeste mai multe despre situatia ingrijoratoare a bugetului si revenirea declarata in februarie:

Situatie ingrijoratoare a bugetului in ianuarie: Veniturile au scazut, cel mai mult incasarile din TVA, cheltuielile au crescutFiscul spune ca isi revine dupa socul din ianuarie: In februarie, a colectat cu aproape 7% mai mult ca-n 2016Ministerul Finantelor spune ca va da permanent raportul Comisiei Europene, dupa avertismentele legate de deficitGrindeanu cere ANAF sa vina pana marti cu o solutie pentru a avea incasari mai mari la buget

Senatorul liberal, membru in Comisia de Buget-Finante, spune ca a studiat cu atentie datele executiei bugetare pe primele doua luni si a constatat ca Ministerul de Finante, condus de Viorel Stefan (foto stanga), nu a informat corect.

Florin Citu a aflat astfel ca: "Veniturile din TVA sunt mai mici si in februarie, la fel ca in ianuarie. In continuare se colecteaza mai putin, chiar daca Dragnea promitea altceva".

De asemenea, Guvernul Grindeanu s-a folosit de bugetari pentru a creste veniturile, spune el.

"A marit salariile pentru ca acestia sa platesca mai multe impozite. Astfel, in februarie am avut venituri la buget mai mari, dar numai datorita acestei decizii", sustine Citu.

Apoi, senatorul liberal acuza guvern ...citeste mai departe despre "Florin Citu (PNL): Ministerul de Finante a ... modificat calendarul ca sa ascunda adevarul. 1 si 2 martie au fost adaugate lunii februarie" pe Ziare.com

#Citu guvern PSD modificat calendar, #Guvern Grindeanu executie bugetara 2017 , #Stiri Macroeconomie