Florin Citu: Taxa aplicata bancilor NU va reduce ratele la credite in lei. Voi initia intalniri cu toti cei afectati de ordonanta criminala

Sambata, 22 Decembrie 2018, ora 11:08
976 citiri
Florin Citu: Taxa aplicata bancilor NU va reduce ratele la credite in lei. Voi initia intalniri cu toti cei afectati de ordonanta criminala
Foto: Facebook/Florin Citu

Vicepresedintele PNL Florin Citu a anuntat ca in perioada urmatoare va initia intalniri cu toti cei care sunt afectati de ordonanta de urgenta privind masurile fiscale, adoptata vineri de catre Guvern. Acesta explica implicatii pentru sectorul bancar al taxarii activelor financiare.

"Dragnea, Tariceanu, Valcov, Teodorovici, groparii Romaniei, recunosc OFICIAL CRIZA!

In perioada urmatoare voi initia ca vicepresedinte al PNL pentru economie, alaturi de colegii mei specializati pe sectoare, intalniri cu toti cei afectati de ordonanta criminala pentru sectorul privat.

Astazi, explic care sunt implicatiile pentru sectorul bancar al taxarii activelor financiare.

PSD+ALDE+UDMR recunosc ca AU MINTIT. Introduc taxe noi pentru ca altfel deficitul bugetar depaseste 5% in 2019!", a scris Florin Citu, sambata, pe Facebook.

Senatorul PNL spune ca cei din coalitia PSD-ALDE, prin aceasta ordonanta de urgenta, taxeaza investitiile si implicit le vor distruge.

"Pe rand. In primul rand - ticalosie. Active financiare inseamna investitiile facute de banci in economie (in stat, in cetateni, in companii) . PSD+ALDE taxeaza investitiile si implicit le va distruge.

In al doilea rand - prostie. Taxa se refera la ROBOR, dar bancile au portofolii cu credite si in valuta. Bineinteles ca ii afecteaza si pe acesti clienti.

In al treilea rand - imbecilitate. Taxa NU reduce ratele celor care au acum credite in lei sau valuta. Nu are cum. Contractele respective sunt legate de ROBOR si atat.

Taxa NU reduce ratele creditelor noi, pretul creditelor este determinat de cerere si oferta. Taxa reprezinta un cost, iar socialistii de la PSD+ALDE si UDMR au prezentat doar cum se calculeaza. Pentru banci reprezinta cresterea costului cu afacerile in Romania", explica liberalul.

Ce vor face bancile

Florin Citu a adaugat ca aceasta taxa aplicata bancilor se va vedea de indata in reducerea dobanzilor la depozit.

"Cresterea costului poate sa fie:

- internalizata de banci intr-o marja de profit mai mica;

- transferata in dobanzi mai mari pentru credite noi;

- transferata in dobanzi mai mici pentru depozite.

Unde se va regasi aceasta taxa depinde de strategia fiecarei banci, dar de profitabilitatea fiecarei banci si de conditiile pietei. Astazi, sistemul bancar are lichiditate, asa ca aceasta taxa se va vedea imediat in REDUCEREA dobanzilor la depozite. Iar pentru ca exista cerere pentru credite si de la companii si de la persoane fizice o parte din taxa se va vede ...citeste mai departe despre "Florin Citu: Taxa aplicata bancilor NU va reduce ratele la credite in lei. Voi initia intalniri cu toti cei afectati de ordonanta criminala" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Citu ordonanta banci rate credite , #Stiri Macroeconomie