FMI, atacat din interior: A gresit cand a impus masurile de austeritate

Miercuri, 05 Noiembrie 2014, ora 10:55
1306 citiri
FMI, atacat din interior: A gresit cand a impus masurile de austeritate
Foto: AECR News

Fondul Monetar International a gresit in 2010 cand a cerut guvernelor din intreaga lume sa adopte politici de austeritate atat de repede dupa criza financiara din 2008, pentru ca a lasat tot efortul de a sprijini cresterea economica in sarcina bancilor centrale, a apreciat marti Biroul independent de evaluare (IEO), un organism din interiorul FMI.

La sfarsitul unei evaluari a raspunsului FMI la criza globala, Biroul independent de evaluare sustine ca Fondul a jucat un rol crucial in combaterea crizei in perioada 2008-2009, cand a cerut tarilor puternic industrializate sa introduca stimulente fiscale pentru relansarea activitatii economice, transmite Bloomberg.

In schimb, recomandarile formulate in 2010 de FMI pentru adoptarea de masuri de austeritate in cele mai mari economii s-au dovedit a fi incorecte dat fiind relansarea modesta a economiei mondiale, se arata in raportul publicat marti de Biroul independent de evaluare.

FMI recunoaste ca a facut "erori" cu politica de ...citeste mai departe despre "FMI, atacat din interior: A gresit cand a impus masurile de austeritate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FMI critici masuri austeritate, #FMI austeritate , #Stiri Macroeconomie