FMI avertizeaza Romania: Pericolul de dupa cresterile salariale si reducerea taxelor

Joi, 22 Octombrie 2015, ora 10:08
1027 citiri
FMI avertizeaza Romania: Pericolul de dupa cresterile salariale si reducerea taxelor
Foto: Twitter/IMF

Reducerile masive de taxe si cresterile salariale adoptate de Guvern vor impinge deficitul la 3% anul viitor, a avertizat Fondul Monetar International, la incheierea vizitei in tara noastra.

"Pentru anii 2016 si 2017, politicile adoptate si cele care se intentioneaza a fi adoptate - o combinatie de reduceri masive de impozite si taxe si de majorari salariale - vor impinge deficitul fiscal pana aproape de 3% din PIB in anul 2016, si peste acest nivel in 2017 daca nu sunt identificate masuri compensatorii sau daca nu se intampla din nou neexecutarea integrala a cheltuielilor de capital", se arata intr-un comunicat semnat de seful misiunii FMI in Romania, Andrea Schaechter, informeaza Agerpres.

FMI, discutii cu Opozitia si cu Puterea: PSD si PNL nu se pun de acord

Anterior, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a precizat ca tinta de deficit bugetar va fi modificata in sus la urmatoarea rectificare bugetara, care va fi aprobata vineri de Guvern.

"Anul viitor, cu impactul ...citeste mai departe despre "FMI avertizeaza Romania: Pericolul de dupa cresterile salariale si reducerea taxelor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FMI avertisment deficit, #FMI avertisment Guvern, #FMI cresteri salariale , #Stiri Macroeconomie