FMI cere majorarea investitiilor in infrastructura

Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 11:18
1026 citiri
FMI cere majorarea investitiilor in infrastructura

Fondul Monetar International cere statelor sa-si majoreze cheltuielile cu infrastructura pentru a consolida redresarea lenta a economiei mondiale.

Majorarea investitiilor in infrastructura, precum autostrazi si poduri, "este una din putinele parghii care au ramas disponibile pentru a sprijini cresterea" in economiile avansate, tinand cont ca au fost deja adoptate politici monetare relaxate.

"In toate economiile majorarea investitiilor va ajuta la avansul economiei pe termen mediu", se arata intr-un document al FMI care va fi inclus in viitorul raport 'Perspectivele economiei mondiale' (World Economic Outlook) care va fi publicat in 7 octombrie, informeaza Bloomberg.

In aprilie, Fondul Monetar International a revizuit in scadere estimarile privind evolutia economiei mondiale in 2014 si 2015, pe fondul tensiunilor geopolitice din Ucraina si al dificultatilor cu care se confrunta anumite state emergente. Dupa un avans de 3% in 2013, Produsul Intern Brut mondial ar urma sa creasca ...citeste mai departe despre "FMI cere majorarea investitiilor in infrastructura" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#infrastructura investitii, #FMI investitie infrastructura , #Stiri Macroeconomie