FMI critica scaderea taxelor: Amanati masurile de stimulare a consumului si investiti in sanatate si educatie

Luni, 14 Martie 2016, ora 16:52
1495 citiri
FMI critica scaderea taxelor: Amanati masurile de stimulare a consumului si investiti in sanatate si educatie
Foto: Captura Youtube/Investors Trading Academy - ITA

Fondul Monetar International (FMI) considera ca un nivel al deficitului bugetar de doar 2,5% din produsul intern brut (PIB) in acest an, comparativ cu 3%, nivelul prevazut in buget, ar reduce vulnerabilitatile Romaniei si ar crea premisele pentru revenirea dezechilibrului bugetar spre un nivel considerat optim in urmatorii ani, a declarat, luni, seful misiunii FMI in Romania, Reza Baqir.

Reprezentantul institutiei internationale a facut mai multe comentarii si in legatura cu politica fiscala a guvernului din acest an. Astfel, noul Cod Fiscal, care a redus mai multe taxe importante de la inceputul acestui an, ofera un stimul intr-un moment in care economia era oricum pe o tendinta de crestere, considera expertii FMI.

FMI, in Romania: Legea darii in plata poate periclita dreptul la proprietate. Exista solutii mai bune

"Cand se realizeaza economii in finantele publice, daca traiectoria datoriei publice este descendenta se pot face economii, bune pentru momentele de criza. Se pot ...citeste mai departe despre "FMI critica scaderea taxelor: Amanati masurile de stimulare a consumului si investiti in sanatate si educatie" pe Ziare.com

#FMI critica Romania scadere taxe impozite, #FMI crestere investitii sanatate educatie Romania , #Stiri Macroeconomie