FMI da o palma Guvernului Romaniei: Masura pe care nu o va binecuvanta - surse

Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 16:39
1347 citiri
FMI da o palma Guvernului Romaniei: Masura pe care nu o va binecuvanta - surse
Foto: Arhiva

Fondul Monetar International (FMI) se opune intentiei Guvernului de a reorganiza sectorul productiei de electricitate de stat in companii care sa utilizeze mai multe resurse energetice, nu doar cate una, ca in prezent, au declarat, joi, surse din domeniu.

"Oficialii FMI nu au venit cu vreun argument, ci pur si simplu se opun. Cei din Departamentul pentru Energie au aratat ca in toata Europa exista companii care utilizeaza un mix de resurse, nu mai exista nicaieri companii doar cu o sursa, cum sunt la noi Hidroelectrica, Nuclearelectrica si complexurile energetice.

De cate ori a fost vorba de acest proiect, cei de la FMI s-au opus si nu spuneau decat ca este necesara privatizarea majoritara a acestor companii. Listarea unor pachete minoritare este o concesie pe care ne-au acordat-o, intrucat ei au cerut inca de anii trecuti privatizarea majoritara", au spus sursele citate.

Anterior, tot joi, in cadrul unei conferinte, ministrul Energiei, Constantin Nita, a declarat ca ...citeste mai departe despre "FMI da o palma Guvernului Romaniei: Masura pe care nu o va binecuvanta - surse" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FMI masura Guvern productie electricitate, #FMI productie electricitate, #masura productie electricitate, #listare companii energetice, #listare companii energie , #Stiri Macroeconomie