FMI dezvaluie suma colosala de care are nevoie Grecia si ce trebuie sa faca pentru a se salva

Joi, 02 Iulie 2015, ora 19:14
934 citiri
FMI dezvaluie suma colosala de care are nevoie Grecia si ce trebuie sa faca pentru a se salva
Foto: Arhiva Ziare.com

Fondul Monetar International (FMI) vine cu un anunt care ar putea sa incline balanta la referendumul crucial din Grecia, care se va desfasura duminica si va decide soarta statului elen.

FMI a aratat, intr-o ampla analiza publicata joi, ca Grecia are nevoie de fonduri suplimentare in valoare de 50 de miliarde de euro in urmatorii trei ani si de o scutire de la datorii la scara mare, pentru a crea "o gura de aer" si pentru a-si stabiliza economia, potrivit The Guardian.

Grecia, in incapacitate de plata: 9 intrebari esentiale despre imprumutul FMI

Astfel, cu doar trei zile inainte de plebiscitul decisiv, FMI avertizeaza ca datoriile Greciei sunt "nesustenabile". Oficialii Fondului au declarat ca nu intentioneaza sa ofere Greciei un al treilea pachet financiar de salvare, daca statul elen nu se angajeaza sa puna in aplicare reforme economice.

Foto: Twitter/Ian Talley

Potrivit FMI, Grecia trebuie sa beneficieze de o perioada de 20 de ani in care sa nu plateasca nicio ...citeste mai departe despre "FMI dezvaluie suma colosala de care are nevoie Grecia si ce trebuie sa faca pentru a se salva" pe Ziare.com

#FMI Grecia, #FMI Grecia 50 miliarde euro, #FMI Grecia imprumut , #Stiri Macroeconomie