FMI: Razboiul comercial starnit de Trump face lumea "mai saraca si mai periculoasa"

Marti, 09 Octombrie 2018, ora 12:07
1111 citiri
FMI: Razboiul comercial starnit de Trump face lumea "mai saraca si mai periculoasa"
Foto: Facebook/President Donald J. Trump

Razboiul comercial dintre Statele Unite si China reprezinta un risc real de a transforma lumea intr-un loc "mai sarac si mai periculos", se arata in cel mai recent comunicat emis de catre Fondul Monetar International.

De asemenea, FMI si-a diminuat asteptarile pentru o crestere economica anul acesta si anul viitor. Conform raportului, continuarea disputei comerciale dintre SUA si China va afecta grav recuperarea, relateaza BBC.

Economistii estimeaza ca impunerea mai multor sanctiuni va afecta si mai profund economia, cetatenii si companiile.

"Politicile comerciale reflecta politica, iar politica este un lucru nepotolit in multe tari, acest lucru fiind un risc enorm", a declarat economistul Maurice Obstfeld.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, s-a intalnit cu ministrul chinez de Externe si consilierul de stat, Wang Yi, cei doi oficiali subliniind necesitatea cooperarii dintre cele doua tari.

Administratia din China a anuntat pe 18 septembrie impunerea de taxe vamale suplimentare pentru importuri in valoare de 60 de miliarde de dolari din Statele Unite, ca reactie la tarifele anuntate de presedintele american.

Decizia Chinei este o riposta la masurile aplicate de Administratia Trump, care aplica tarife vamale intre 10% si 25% pentru 5.000 de tipuri de produse din China, cu o valoare de 200 de miliarde de dolari.

Lagarde (FMI): SUA si China ar putea declansa un razboi comercial cu consecinte importante asupra economiei mondialePresedintele Alibaba: Razboiul comercial dintre SUA si China poate dura 20 de aniEfect al razboiului comercial dintre SUA si China: BMW va mari preturile a doua SUV-uriFMI avertizeaza: Razboiul taxelor ar putea aduce pierderi de 430 de miliarde de dolari economiei mondiale ...citeste mai departe despre "FMI: Razboiul comercial starnit de Trump face lumea "mai saraca si mai periculoasa"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FMI Trump tarife China, #Trump razboi comercial China, #SUA razboi comercial China , #Stiri Macroeconomie