Fost ministru de Finante: Rusia a intrat intr-o criza reala. Guvernul nu a luat la timp masurile necesare

Marti, 23 Decembrie 2014, ora 11:06
1099 citiri
Fost ministru de Finante: Rusia a intrat intr-o criza reala. Guvernul nu a luat la timp masurile necesare
Foto: Kremlin.ru/Arhiva

Guvernul Rusiei a impins tara spre criza economica prin faptul ca nu a rezolvat problemele financiare suficient de repede, a precizat fostul ministru de Finante, Alexei Kudrin, care a avertizat ca efectele se vor resimti si mai tare anul viitor.

El a punctat faptul ca sanctiunile impuse de Occident stau in spatele prabusirii rublei si nu scaderea pretului petrolului, asa cum a anuntat presedintele Vladimir Putin.

"Cred ca pot spune ca am intrat intr-o criza reala, in adevaratul sens al cuvantului. Iar anul viitor ii vom simtit efectele din plin", a explicat fostul ministru intr-o conferinta de presa.

"Guvernul nu a luat masurile necesare destul de rapid", a adaugat acesta, informeaza Huffington Posta, care citeaza Reuters.

Kudrin este unul dintre cei care l-au criticat pe presedintele Vladimir Putin. El a demisionat din functia de ministru, in 2011, ca semn de protest fata de propunerea de a creste cheltuielile in domeniul Apararii.

De atunci, el l-a taxat pe seful ...citeste mai departe despre "Fost ministru de Finante: Rusia a intrat intr-o criza reala. Guvernul nu a luat la timp masurile necesare" pe Ziare.com

#Rusia criza, #Rusia efecte criza, #Rusia criza 2015 , #Stiri Macroeconomie