Fost sef FMI anchetat pentru spalare de bani

Joi, 16 Aprilie 2015, ora 13:50
1255 citiri
Fost sef FMI anchetat pentru spalare de bani
Foto: FMI

Fostul sef al Fondului Monetar International (FMI) Rodrigo Rato este anchetat pentru spalare de bani, potrivit unor surse guvernamentale.

Potrivit cotidianului spaniol El Pais, fostul ministru al Finantelor a solicitat in 2012 o amnistie fiscala. Solicitarea sa era legala, dar publicatia online Vozpopuli il acuza ca a "spalat" bani "murdari" in afara Spaniei, inainte sa-i declare, si anume in paradisuri fiscale din Gibraltar si Insulele Virgine.

Potrivit Vozpopuli, anchetatorii au descoperit ca Rato a beneficiat de o regularizare fiscala atunci cand au verificat o plata in valoare de sase milioane de euro pe care acesta a primitr-o de la Lazard, unde a lucrat inainte de Caja Madrid, intr-un cont offshore, in 2011, dupa lansarea actiunilor Bankia pe piata.

"Este o problema personala si nu cred ca sunt obligat sa fac vreo declaratie", a declarat Rato, care nu a negat si nici nu a confirmat dezvaluirea.

El este vizat deja in alta ancheta vizand perioada in care a fost ...citeste mai departe despre "Fost sef FMI anchetat pentru spalare de bani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fost director FMI spalare bani, #fost sef FMI anchetat, #Rodrigo Rato spalare bani, #Rodrigo Rato anchetat , #Stiri Macroeconomie