Fostul ministru de Finante explica: Gaura de la covrig a aparut de la masurile pe care le-au anuntat

Marti, 10 Ianuarie 2017, ora 17:34
878 citiri

Fostul ministru de Finante, Anca Dragu, a venit cu lamuriri privind presupusa "gaura" de zece miliarde de lei lasata de Guvernul Ciolos in buget, situatie care va face obiectul unei anchete parlamentare, dupa cum a cerut presedintele Camerei Deputatilor si al PSD, Liviu Dragnea.

Dragu a subliniat ca nu este vorba de bani lipsa, ci de o absorbtie mai slaba decat s-a preconizat a fondurilor europene.

"Bugetul se construieste pe baza estimarii cresterii economice, tinandu-se cont de estimarea veniturilor fiscale, care sunt si cele incasate de ANAF. Acestea reprezinta circa 80% din total venituri. Dar mai sunt si alte venituri, cum ar fi veniturile din fonduri externe rambursabile si nerambursabile. Veniturile din fondurile europene sunt puse in egala masura si la venituri, si la cheltuieli. Ele nu sunt incasate de stat, ci reprezinta proiecte pe care entitatile publice vor sa le implementeze in anul respectiv.

Aceste venituri, care nu depind de Finante si de ANAF, au o relevanta ...citeste mai departe despre "Fostul ministru de Finante explica: Gaura de la covrig a aparut de la masurile pe care le-au anuntat" pe Ziare.com

#Anca Dragu explicatii gaura buget, #Dragu gaura fonduri europene , #Stiri Macroeconomie