Fostul ministru grec al Finantelor: Acordul semnat de Tsipras, un fel de lovitura de stat

Marti, 14 Iulie 2015, ora 18:38
957 citiri

Fostul ministru grec al Finantelor, Yanis Varoufakis, a condamnat vehement acordul pe care fostul sau aliat, premierul Alexis Tsipras, l-a semnat cu creditorii internationali, calificandu-l drept "o umilire" a Greciei si comparandu-l cu lovitura de stat militara din anul 1967.

Citeste toate stirile despre criza din Grecia

"Acordul cu creditorii este o predare a Greciei, care devine un vasal al Eurogrupului. Este o umilire totala a Greciei, o anulare completa a suvernitatii nationale", a declarat Varoufakis pe propriul blog.

Acord pentru Grecia - ce prevede documentul care salveaza elenii de la faliment

"Acordul este comparabil cu lovitura de stat a coloneilor produsa in Grecia in anul 1967. Summitul liderilor zonei euro este un fel de lovitura de stat; diferenta majora este ca in anul 1967 nu au fost afectate proprietatile publice, pe cand acum s-a cerut vanzarea tuturor proprietatilor publice...", a adaugat Varoufakis, potrivit ziarului La Repubblica.

Yanis Varoufakis, ...citeste mai departe despre "Fostul ministru grec al Finantelor: Acordul semnat de Tsipras, un fel de lovitura de stat" pe Ziare.com

#Yanis Varoufakis acord Grecia, #Grecia acord creditori, #Grecia datorii, #Alexis Tsipras acord creditori , #Stiri Macroeconomie