Fostul ministru grec de Finante, despre Germania: Controleaza Eurogrupul, a fost o inscenare pentru Grecia

Luni, 13 Iulie 2015, ora 18:42
839 citiri

Fostul ministru de Finante al Greciei Yanis Varoufakis vorbeste, in primul interviu acordat dupa demisia din functie, despre faptul ca Eurogrupul este "cu totul si cu totul" controlat de Germania, iar Greciei i s-a pus la cale "o inscenare".

Intr-un interviu acordat New Statesman, fostul ministru elen de Finante a subliniat ca creditorii Greciei au avut o strategie de a tine guvernul elen ocupat si cu speranta unui compromis.

"Ne-au intrebat ce intentionam sa facem cu TVA. Apoi au respins propunerea noastra, insa nu au venit cu o propunere a lor. Apoi, inainte sa avem ocazia de a cadea de acord pe TVA, au trecut la o alta chestiune, precum privatizarea.

Au intrebat ce vrem sa facem cu privatizarea: am inaintat ceva, apoi au respins acel lucru. Apoi au trecut la alt subiect, precum pensiile, iar de acolo la pietele produselor... Era ca si cum ne-am invarti in jurul cozii. A fost o inscenare", este de parere Varoufakis.

Ministrul grec de Finante si-a dat demisia: Accept ...citeste mai departe despre "Fostul ministru grec de Finante, despre Germania: Controleaza Eurogrupul, a fost o inscenare pentru Grecia" pe Ziare.com

#interviu Yanis Varoufakis, #Yanis Varoufakis criza Grecia, #Yanis Varoufakis demisie, #Yanis Varoufakis Grecia Germania , #Stiri Macroeconomie