Franta, noul bolnav al Europei?

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 15:26
1227 citiri
Franta, noul bolnav al Europei?

Franta se lupta cu probleme dintre cele mai grele: o datorie publica uriasa, crestere economica zero si un vant politic destul de perturbator. De ce, mai exact, sufera a doua economie ca marime din eurozona?

"Despre Franta se vorbeste ca despre omul bolnav al Europei, dar tara dispune de o infrastructura excelenta si un standard inalt de viata, iar, in criza, economia franceza s-a descurcat mult mai bine decat cea britanica, de pilda", spune Diego Iscaro, economist principal la IHS Global Insight.

In afara de asta, productia tarii este peste media europeana, datoria privata - scazuta, iar deficitul bugetar este mai mic decat in tari ca Marea Britanie sau SUA, si mult mai mic decat in Japonia.

Cand economia stagneaza, indatorarea unei tari nu este nimic iesit din comun si nu exista nicio granita magica in afara careia datoriile sa fie considerate imposibil de gestionat. Pe scurt: in acest moment, foarte putine tari indeplinesc cerintele UE, ca datoria publica sa nu depaseasca ...citeste mai departe despre "Franta, noul bolnav al Europei?" pe Ziare.com

#Franta economie zona euro, #crestere economica Franta, #criza Franta reforme , #Stiri Macroeconomie