Frauda in Romania: De la prevenire la descurajare

Miercuri, 28 Octombrie 2015, ora 13:36
1760 citiri
Frauda in Romania: De la prevenire la descurajare
foto: Oxygen Events

Perioada 17-21 noiembrie este dedicata Saptamanii Internationale de Combatere a Fraudei. Cu aceasta ocazie va avea loc si conferinta "Frauda in Romania: De la Prevenire la Descurajare", care va reuni profesionisti in anti frauda si va oferi oportunitatea de a va informa despre ultimele tehnici si instrumente in activitatea de combatere a fraudei.

Evenimentul se va desfasura in perioada 17-18 noiembrie, ora 9:00, la Athenee Palace Hilton, sala Regina Maria.

In prezent frauda a devenit un termen intens mediatizat astfel incat, in mod constant vedem diverse titluri cu puternic impact, cel putin reputational pentru subiectii ei. Noutatea este ca frauda "nu exista" sau cel putin nu este definita in legislatia romaneasca ca o infractiune aparte.

De asemenea, frauda nu este ceva inventat recent dar tinand cont de etimologia sa din latina: fraus, care inseamna un act de inselaciune comis cu scopul de a produce un prejudiciu in beneficiul altuia, observam ca aceasta a creat preocupari din cele mai vechi timpuri, singurul lucru care s-a modificat pe parcurs a fost forma pe care a imbracat-o frauda.

Daca de-a lungul timpului un principiu latin spunea "Fraus omnia corrump it" ("Frauda corupe tot" n.r.), intelegem si ca acest fenomen universal afecteza orice ramura a economiei.

In cadrul conferintei, Asociatia pentru Prevenirea si Combaterea Fraudelor impreuna cu invitatii sai va vorbi despre:

- Motivatia celor care comit frauda

- Rolul evolutiei tehnologice in cybercrime

- Modele operationale antifraud

- Investigatiile interne si riscurile juridice

In cadrul seminarului, lectorii Ciprian Paunescu si Florin Daniel Luca, profesionisti in domeniu, isi propun sa ofere participantilor mecanismele necesare pentru implementarea unui program de controale care sa conduca la o reducere a riscului de frauda in zona de achizitii, sa prezinte principalele tipare de frauda specifice sectorului de achizitii, sa prezinte o serie de controale generale si specifice care pot fi implementate in procesul de achizitii, receptie si folosire a imputurilor cumparate.

Seminarul se adreseaza personalului din cadrul institutiilor private sau publice cu atributii in: prevenirea, detectarea, investigarea fraudelor managementul riscului operational, control intern, audit, conformitate antreprenori, angajati, persoane care doresc sa acumuleze cunostinte si sa deprinda abilitati in vederea implementarii unui mecanism eficient de control intern in cadrul procesului de achizitii.

Domnul Alin Becheanu, Presedinte al Asociatiei pentru Prevenirea si Combaterea Fraudei si Presedinte al Comisiei Antifrauda in Asociatia Romana a Bancilor considera ca: "Frauda este un fenomen prezent printre noi din cele mai vechi timpuri si afecteaza atat economia cat si viata sociala. A incerca sa eradichezi frauda este o utopie, asa ca obiectivul ar trebui sa fie mai degraba: identificarea riscurilor si managementul lor. Conferinta "Frauda in Romania: De la Prevenire la Descurajare" se adreseaza celor care doresc sa inteleaga mai bine riscul de frauda,consecintele acesteia, precum si modalitati de prevenire si control."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#eveniment frauda Romania 2015, #saptamana internationala combatere frauda , #Stiri Macroeconomie