Frica de Ebola poate declansa un dezastru economic la nivel mondial

Duminica, 05 Octombrie 2014, ora 11:25
1018 citiri
Frica de Ebola poate declansa un dezastru economic la nivel mondial

Primul caz de Ebola inregistrat in Statele Unite a semanat deja panica in randul populatiei americane, iar aceste temeri ar putea afecta serios economia SUA.

Chiar daca o singura persoana este infectata cu virusul Ebola in Statele Unite, economistii se tem ca insasi frica de aceasta boala s-ar putea raspandi contagios.

"Oamenii incep sa se teama dupa ce vorbesc cu altcineva caruia ii este frica sau dupa ce vad pe cineva ca a contactat virusul", spune economistul Ross Hammond, citat de ABC News.

Acesta a studiat si efectele economice ale inchiderii scolilor americane, in anul 2009, ca reactie la temerile legate de virusul gripei porcine, H1N1. Economistul sustine ca exista cazuri documentate care arata felul in care frica se raspandeste foarte rapid, iar aceste temeri ar putea avea consecinte care sa afecteze comportamentul cumparatorilor si afacerile.

Primul caz de Ebola in America (Video)

"Cand oamenii incep sa se teama de contactarea unei boli si isi schimba ...citeste mai departe despre "Frica de Ebola poate declansa un dezastru economic la nivel mondial" pe Ziare.com

#Ebola afectat economie SUA, #Ebola economie americana, #virus Ebola America , #Stiri Macroeconomie