Informatii contradictorii privind o scumpire la gaze cu pana la 38%

Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 12:26
1123 citiri
Informatii contradictorii privind o scumpire la gaze cu pana la 38%
Foto: Mondo Instal

O sedinta a Comisiei pentru industrii si servicii din Camera Deputatilor a pus pe jar presa, luni dimineata, dupa ce seful forului, pesedistul Iulian Iancu, a anuntat ca gazele s-ar putea scumpi drastic incepand cu 1 ianuarie 2015, din cauza liberalizarii pretului impusa de UE.

Acesta a precizat ca, desi majorarea de pret ar fi trebuit sa se faca in etape egale, pana in anul 2021, procentul va fi mai mare, pentru ca tara noastra se afla in urma altor tari europene in ce priveste aplicarea directivelor in domeniu.

"Cresterea ar putea fi cauzata de liberalizarea pietei gazelor. Fara o interventie imediata, pretul va creste. Cresterea ar discrimina consumatorii care detin o centrala termica. Liberalizarea la noi a fost extinsa pana in 2021", a spus deputatul social-democrat, presedinte al Comisiei pentru industrii si servicii.

De asemenea, vicepresedintele ANRE, Emil Calota, a spus in sedinta aceleiasi comisii ca preturile la gaze ar putea fi majorate, pentru toti consumatorii ...citeste mai departe despre "Informatii contradictorii privind o scumpire la gaze cu pana la 38%" pe Ziare.com

#pret gaze centrale termice, #Iulian Iancu pret gaze, #crestere pret gigacalorie , #Stiri Macroeconomie