Gazele de sist: Polonia dezamageste, greii din industrie se retrag

Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 21:05
1032 citiri
Gazele de sist: Polonia dezamageste, greii din industrie se retrag
Foto: Entrepreneur.com

Grupul petrolier italian Eni renunta la explorarea zacamintelor de gaze de sist in Polonia, care nu mai este considerata cea mai promitatoare tara din Europa pentru valorificarea acestei noi surse de combustibil.

Doua din cele trei licente obtinute de gigantul energetic pentru explorari au expirat, iar compania ar intentiona sa renunte si la cea de-a treia, valabila pana in luna iunie 2018, conform unei persoane apropiate discutiilor, deoarece productia nu este suficienta pentru a fi viabila din punct de vedere comercial, scrie New York Times.

Cu experiente similare s-au confruntat in Polonia si alte companii. Exxon Mobil s-a retras in 2012, iar Marathon Oil a anuntat ca va pleca in acest an.

Chevron este unul dintre putinii jucatori majori inca interesati de resursele de gaze sist ale Poloniei.

Experienta din Polonia indica gradul de dificultate al replicarii in Europa a modelului de succes din Statele Unite. Potrivit analistilor, guvernele europene nu au facut ...citeste mai departe despre "Gazele de sist: Polonia dezamageste, greii din industrie se retrag" pe Ziare.com

#Enel retragere gaze sist Polonia, #explorare gaze sist Polonia, #gaze sist Ucraina, #gaze sist Europa , #Stiri Macroeconomie