Gazele se scumpesc de miercuri - Calendarul de liberalizare, aprobat de Guvern

Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 14:07
1046 citiri
Gazele se scumpesc de miercuri - Calendarul de liberalizare, aprobat de Guvern

Gazele se scumpesc incepand de miercuri, 1 iulie 2015, avand in vedere ca Guvernul a aprobat hotararea privind calendarul de liberalizare a preturilor.

Astfel, pretul pentru populatie si CET-uri se mareste de la 53,3 lei/MWh la 60 lei/MWh, informeaza un comunicat de presa remis Ziare.com de catre Guvern.

Facturi umflate la gaze: Cu cat vor creste de la 1 iulie (Video)

Romania s-a angajat fata de Comisia Europeana si Fondul Monetar International sa elimine preturile reglementate in sectorul gazelor si energie electrica.

Piata de gaze a fost liberalizata pentru companii in 1 ianuarie 2014, astfel ca in prezent doar populatia mai primeste gaze la preturi reglementate.

Noul calendar

Calendarul convenit de Guvern cu Comisia Europeana este valabil pana in 2021. Acesta prevede majorari anuale, nu trimestriale ca pana acum, cu cate 6 lei pe MWh.

Astfel, pe langa cresterea preturilor la gazele pentru consumatorii casnici de la 53 lei/MWh la 60 lei/MWh din luna iulie a ...citeste mai departe despre "Gazele se scumpesc de miercuri - Calendarul de liberalizare, aprobat de Guvern" pe Ziare.com

#scumpire gaze 1 iulie, #pret gaze 1 iulie, #scumpire gaze, #calendar liberalizare gaze , #Stiri Macroeconomie