Gazoductul Iasi-Ungheni, in cifre: In ce stadiu se afla cel mai ambitios proiect Romania-R.Moldova

Joi, 03 Septembrie 2015, ora 07:50
958 citiri
Gazoductul Iasi-Ungheni, in cifre: In ce stadiu se afla cel mai ambitios proiect Romania-R.Moldova
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Victor Ponta a fost de curand intr-o vizita in Republica Moldova, pentru a-si reafirma sprijinul Romaniei pentru vecinii din est. Insa care este stadiul actual al celui mai ambitios proiect realizat in colaborare de cele doua tari?

Seful Guvernului de la Bucuresti a transmis, la finalul lunii trecute, ca Romania este gata sa se implice pe mai departe in realizarea unor proiecte importante pentru Chisinau in ceea ce priveste infrastructura si energia.

El a sustinut ca, avand in vedere cresterea economica pe care o inregistreaza, Romania poate sprijini Republica Moldova mai mult decat a facut-o in urma cu doi-trei ani.

"Deci numai pe proiecte in energie, companiile romanesti care s-au listat la Bursa... avem capital privat, au profituri foarte mari, numai pentru partea de infrastructura si energie putem sa investim pana la o jumatate de miliard de euro. In acelasi timp, acel acord de 100 de milioane de euro din care jumatate i-am folosit deja cealalta jumatate putem ...citeste mai departe despre "Gazoductul Iasi-Ungheni, in cifre: In ce stadiu se afla cel mai ambitios proiect Romania-R.Moldova" pe Ziare.com

#stadiu gazoduct Iasi Ungheni, #gazoduct Iasi Ungheni , #Stiri Macroeconomie