Gazprom a luat o decizie surprinatoare - Se indeparteaza de traditie?

Luni, 07 Septembrie 2015, ora 16:50
1135 citiri
Gazprom a luat o decizie surprinatoare - Se indeparteaza de traditie?
Foto: Facebook/Gazprom

Grupul rus Gazprom a inceput, luni, sa vanda gaze naturale la licitatie in Europa, lucru ce marcheaza o schimbare importanta de strategie.

Pana acum, gigantul energetic incheia contracte pe termen lung, negociate cu fiecare stat in parte, sistemul fiind unul controversat.

Prin vanzarea la licitatie, Gazprom spera sa-si consolideze statutul de principalul furnizor de gaze naturale al Batranului Continent, informeaza AFP si Reuters.

Compania controlata de statul rus va incerca sa gaseasca, pana la data de 10 septembrie, cumparatori pentru o cantitate de 3,24 miliarde metri cubi de gaze naturale, repartizata in 127 de loturi cu livrare in nord-vestul Europei pentru iarna lui 2015/2016.

Pretul va fi stabilit in urma licitatiei. O serie de companii, precum Vitol, E.ON, Engie, Goldman Sachs, Glencore si Novatek, se numara printre posibilii ofertanti, a declarat directorul Gazprom Export, Elena Burmistrova.

Ajutor nesperat pentru Gazprom: Motivul pentru care profitul a crescut ...citeste mai departe despre "Gazprom a luat o decizie surprinatoare - Se indeparteaza de traditie?" pe Ziare.com

#gaze licitatie Gazprom, #gaze vanzare gazprom , #Stiri Macroeconomie