Gazprom: N-avem rivali in Europa pe o distanta de pana la 10.000 de kilometri

Vineri, 29 Mai 2015, ora 11:49
1146 citiri
Gazprom: N-avem rivali in Europa pe o distanta de pana la 10.000 de kilometri
Foto: Gazprom

Gazprom este increzator ca dependenta Europei de gazele naturale va creste, iar grupul rus nu are niciun competitor care sa acopere necesitatile Europei pe o raza de 10.000 de kilometri, a declarat directorul general de la Gazprom, Alexei Miller.

Anul trecut, Gazprom a asigurat doua treimi din importurile de gaze naturale ale Uniunii Europene si 30% din consumul de gaze naturale, transmite Interfax.

"Ponderea importurilor pe piata europeana nu va face decat sa creasca. In ultimii 15 ani ponderea importurilor a crescut cu 17%, iar in urmatorii 15 ani se va inregistra o crestere comparabila", a declarat Alexei Miller la reuniunea anuala a European Business Congress.

"De aceea, se pune intrebarea: de unde, din ce surse isi va obtine Europa gazele necesare? La un moment dat piata europeana si-a pus sperantele in gazul lichefiat, insa Europa a pierdut batalia pentru GNL", a apreciat directorul Gazprom, adaugand ca ponderea GNL in Europa a scazut pana la 17% de la 30%.

Gazprom se ...citeste mai departe despre "Gazprom: N-avem rivali in Europa pe o distanta de pana la 10.000 de kilometri" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Gazprom rivali Europa, #Gazprom gaze Europa , #Stiri Macroeconomie