Gazprom pregateste cele mai scazute preturi la gaze din ultimul deceniu

Sambata, 24 Octombrie 2015, ora 09:25
1549 citiri
Gazprom pregateste cele mai scazute preturi la gaze din ultimul deceniu
Foto: Gazprom (Arhiva)

Grupul rus Gazprom si-a alcatuit bugetul pentru 2016 pe baza unui pret estimativ mai mic la gaze naturale in Europa, principala sa piata de export.

Astfel, pretul luat in calcul de Gazprom este de 200 de dolari pentru 1.000 de metri cubi, mai putin decat pretul mediu de 238 de dolari pentru 1.000 de metri cubi estimat pentru acest an si cel de 349 de dolari pentru 1.000 de metri cubi din 2014, au declarat doua surse din interiorul companiei pentru Bloomberg.

Gazprom asigura o treime din necesarul de gaze naturale al Europei iar exporturile sale spre piata europeana asigura aproximativ 40% din veniturile sale anuale de peste 100 de miliarde de dolari.

Poate Romania sa puna capat dependentei de gaze rusesti? - The Christian Science MonitorGazprom vrea sa tina Europa in sahIn pericol sa ramanem fara caldura la iarna: Romgaz ameninta ca ne taie gazele

In prezent insa, grupul rus se confrunta cu scaderi de preturi peste hotare, in conditiile in care in majoritatea contractelor ...citeste mai departe despre "Gazprom pregateste cele mai scazute preturi la gaze din ultimul deceniu" pe Ziare.com

#pret gaz Gazprom, #pret gaze naturale , #Stiri Macroeconomie