Gazprom se tine tare: Are in mana o chinta roiala - Ramane de vazut daca jocul se va schimba

Vineri, 29 Mai 2015, ora 07:51
930 citiri
Gazprom se tine tare: Are in mana o chinta roiala - Ramane de vazut daca jocul se va schimba
Foto: Gazprom

Gigantul rus Gazprom a fost lovit din toate partile, insa deocamdata reuseste sa isi pastreze suprematia pe piata, mai ales ca Europa nu are inca o alternativa viabila la gazele din tara condusa de Vladimir Putin.

Veniturile companiei au fost grav afectate de scaderea cererii in Europa, dar si de prabusirea cotatiilor internationale, iar sanctiunile impuse de Occident in contextul conflictului din Ucraina au vizat cu precadere sectorul energetic al Rusiei, potrivit unei analize realizate de BBC.

La toate acestea se adauga si alte amenintari pentru Gazprom, printre care se numara acuzatiile aduse de Uniunea Europeana legat de abuzul de pozitie dominanta, competitia tot mai acerba provenita din Qatar si o posibila invadare a pietei de pe Batranul Continent a gazului natural lichefiat din SUA, anul viitor, precum si "dezlantuirea" resurselor bogate de care dispune Iranul, in cazul in care sanctiunile vor fi ridicate.

UE acuza Gazprom de abuz de pozitie dominanta pentru a majora ...citeste mai departe despre "Gazprom se tine tare: Are in mana o chinta roiala - Ramane de vazut daca jocul se va schimba" pe Ziare.com

#Gazprom livrare gaze Europa, #Gazprom gaze, #Gazprom probleme , #Stiri Macroeconomie