Gerea: Productia, distributia energiei electrice si gazelor nu pot fi in acelasi loc

Joi, 18 Decembrie 2014, ora 09:41
1239 citiri
Gerea: Productia, distributia energiei electrice si gazelor nu pot fi in acelasi loc
Foto: ziarobiectiv.ro

Ministrul Energiei Andrei Gerea a declarat, miercuri, intrebat de ce Transelectrica si Transgaz trec la Ministerul Economiei si nu la cel al Energiei, ca acestea au fost in ultima perioada fie la MFP, fie la SGG deoarece productia, distributia energiei electrice si gazelor nu pot fi in acelasi loc.

Intrebat de ce Transelectrica si si Trasgaz trec la Ministerul Economiei si nu sunt la Ministerul Energiei, Gerea a raspuns: "Ele, in ultima perioada, au fost fie la Ministerul de Finante, fie la SGG dintr-un singur motiv, ca productia si distributia sau transportul nu pot fi in acelasi loc pentru curentul electric si gazele naturale, la petrol se poate".

El a mai spus ca Ministerul Energiei va ramane exact "pe conturul" a ceea ce a fost pana acum Departamentul Energiei, la care se adauga IMM-urile, fara turism.

"Ministerul este desenat foarte clar exact pe ceea ce a fost pana acum, la care s-a adaugat IMM, fara sectiunea turism. Deci cum a functionat ca departament al Ministerului Economiei, acum s-a mutat intr-o singura entitate, exact pe conturul cu care a functionat pana acum, deci nu este nicio modificare", a precizat Gerea, intrebat cu ce companie din energie va ramane la minister.

Gerea a mai aratat ca a fost o discutie ca Oil Terminal sa se mute la Ministerul Economiei, dar compania este in continuare la Ministerul Energiei.

"Oil Terminal, a fost o discutie la un moment dat, dar este in contiuare la Ministerul Energiei", a adaugat Gerea.

Gerea a fost prezent la comisiile parlamentare economice, care au avizat favorabil bugetul Ministerului Energiei, aproband o majorare de 6 milioane de lei pentru trei exproprieri in desfasurare.

Structura de actionariat a companiilor Transelectrica (TEL) si Transgaz (TGN) a fost din nou schimbata de catre Guvern, prin transferul acestora din administrarea Secretariatului General al Guvernului in cea a Ministerului Economiei, au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale.

Transferul celor doua companii de la Secretariatul General al Guvernului (SGG) la Ministerul Economiei a fost aprobat de Guvern prin ordonanta care reglementeaza structura noului Cabinet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#productie energie electrica, #productie gaze , #Stiri Macroeconomie