Germania: Sanctiunile impuse de Trump distrug locuri de munca si impiedica evolutia economica

Luni, 13 August 2018, ora 08:33
1485 citiri
Germania: Sanctiunile impuse de Trump distrug locuri de munca si impiedica evolutia economica
Foto: Twitter/@peteraltmaier

Peter Altmaier, ministrul german al Economiei, a criticat duminica sanctiunile impuse de presedintele american Donald Trump, spunand ca aceste masuri distrug locuri de munca si impiedica evolutia economica, iar Uniunea Europeana nu va fi intimidata de asemenea presiuni.

"Acest razboi comercial incetineste si distruge cresterea economica. De asemenea, creeaza noi incertitudini", a sustinut Altmaier, adaugand ca cetatenii au cel mai mult de suferit, din cauza cresterii preturilor.

"Acordul dintre UE si SUA ar trebui sa fie doar primul pas. Scopul nostru este un comert global cu taxe mici, protectionism putin si piete deschise", a spus acesta.

"Nu vom lasa autoritatile de la Washington sa dicteze cu cine putem face afaceri si sustinem mentinerea acordului nuclear, care impiedica Iranul sa dezvolte armament nuclear", a mentionat ministrul.

Statele Unite au declansat un conflict comercial privind taxele vamale asupra importurilor, menite sa protejeze locurile de munca ale americanilor de practicile incorecte ale tarilor din Europa, Chinei si alor puteri mondiale.

Conflictul a fost amplificat de sanctiunile impuse de Donald Trump Administratiei de la Teheran, care vizeaza si companiile europene care fac afaceri cu Iranul.

Uniunea Europeana a impus taxe vamale mai multor bunuri provenite din Statele Unite, dupa ce acestea au impus taxe pe importurile de otel si aluminiu.

Donald Trump a amenintat ca va impune taxe si importurilor auto, dar a ajuns ulterior la un acord cu UE pentru amanarea acestora.

UE vrea intensificarea relatiilor comerciale cu Iranul, ignorand avertismentele lui TrumpUE promite ca va proteja firmele europene dupa sanctiunile impuse Iranului de SUATaxele vamale dorite de Trump pentru importurile auto ar taia 6 miliarde de euro din PIB-ul Germaniei ...citeste mai departe despre "Germania: Sanctiunile impuse de Trump distrug locuri de munca si impiedica evolutia economica" pe Ziare.com

#Germania taxe Trump , #Stiri Macroeconomie