Germania vrea in continuare un Grexit temporar: Singura solutie e sa plece de buna voie

Joi, 16 Iulie 2015, ora 18:00
1043 citiri

Ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, sustine in continuare ideea unui Grexit temporar, in ciuda acordului la care au ajuns luni, dupa un summit maraton, Grecia si creditorii internationali.

Intr-o interventie la postul public de radio Deutschlandfunk, oficialul german a salutat votul dat in Parlamentul de la Atena in noaptea de miercuri spre joi, cand o majoritate covarsitoare a aprobat planul de reforme pentru salvarea Greciei, scrie Spiegel.

Grexit temporar - planul Germaniei pentru Grecia - Document

Schaeuble s-a declarat, insa, sceptic ca Grecia ar putea trece de criza fara o restructurare a datoriei - ipoteza respinsa vehement de creditori. Ministrul german a subliniat ca un astfel de acord ar fi incompatibil cu regulile zonei euro. In opinia sa, Grecia are acum o singura varianta: "sa paraseasca temporar uniunea monetara".

Scenariul unui Grexit temporar a fost vehiculat si in weekend, in timp ce la Bruxelles se purtau negocieri dure pentru soarta Greciei. ...citeste mai departe despre "Germania vrea in continuare un Grexit temporar: Singura solutie e sa plece de buna voie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia iesire zona euro, #Germania Grexit, #criza Grecia datorii , #Stiri Macroeconomie