Grecia a ajuns la un acord cu creditorii, dar va si primi banii?

Miercuri, 15 Iulie 2015, ora 07:11
961 citiri

Grecia a ajuns la un acord cu creditorii sai internationali, care este mult mai dur decat cel pe care Atena l-a respins luni la rand. Apare insa intrebarea daca Grecia va si primi banii.

Guvernul elen a cedat la presiunea creditorilor sai, angajandu-se la reforme economice dure, in schimbul unui nou ajutor financiar cuprins intre 82 si 86 miliarde de euro, relateaza CNN Money.

Acord pentru Grecia - ce prevede documentul care salveaza elenii de la faliment

Insa pentru greci nu s-au schimbat multe. Bancile sunt in continuare inchise si vor ramane asa cel putin pana miercuri. Tara este in continuare in pragul colapsului economic, iar viitorul sau in zona euro ramane nesigur. In plus, este nevoie de multa munca inainte ca tara sa primeasca cu adevarat banii de care are nevoie pentru a se salva.

Astfel, desi summit-ul care s-a intins de duminica de la pranz pana luni dimineata s-a incheiat cu un acord, este nevoie de si mai multe aprobari. Intelegerea este primul pas intr-un ...citeste mai departe despre "Grecia a ajuns la un acord cu creditorii, dar va si primi banii?" pe Ziare.com

#Grecia acord creditori, #Grecia bani creditori , #Stiri Macroeconomie