Grecia a iesit din recesiune pentru prima data in ultimii doi ani

Luni, 14 Noiembrie 2016, ora 20:24
1191 citiri
Grecia a iesit din recesiune pentru prima data in ultimii doi ani
Foto: Arhiva Ziare.com

Grecia a inregistrat doua trimestre consecutive de crestere a Produsului Intern Brut, pentru prima data dupa 2014, punand astfel capat recesiunii.

Oficiul de statistica din Grecia (Elstat) a informat ca in trimestrul al treilea comparativ cu trimestrul precedent PIB a crescut cu 0,5%, dupa un avans de 0,2% in trimestrul al doilea comparativ cu primul trimestru. Tehnic, doua trimestre consecutive de crestere a PIB reprezinta incheierea recesiunii.

"Economia greaca nu a cunoscut un ritm de crestere comparabil dupa primul trimestru din 2008", a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului grec Dimitris Tzanakopoulos.

Cu toate acestea, pe ansamblul anului 2016, atat Guvernul de la Atena cat si Comisia Europeana mizeaza in continuare pe un recul al PIB-ului Greciei de 0,3%, urmand ca abia in 2017 Grecia sa inregistreze o crestere anuala de 2,7%.

Exceptand un scurt ragaz in 2014, economia Greciei s-a contractat constant ...citeste mai departe despre "Grecia a iesit din recesiune pentru prima data in ultimii doi ani" pe Ziare.com

#Grecia crestere economica, #Grecia recesiune , #Stiri Macroeconomie