Grecia a jucat cartea Rusiei, dar a sfarsit la ruleta ruseasca

Joi, 23 Iulie 2015, ora 12:55
1065 citiri
Grecia a jucat cartea Rusiei, dar a sfarsit la ruleta ruseasca
Foto: Kremlin

In cele sase luni de cand Syriza a ajuns la putere in Grecia, au aparut zvonuri potrivit carora premierul Alexis Tsipras ar vrea sa joace o "carte ruseasca" pentru a scapa de presiunea creditorilor.

Jurnalistul Tony Barber, de la Financial Times, sustine ca Grecia ar fi insa mai utila Rusiei in Uniunea Europeana, decat in afara sa, intr-un articol in care analizeaza legaturile dintre cele doua tari, in contextul crizei elene.

Este Putin papusarul Greciei?

Barber aminteste ca, luni, miliardarul rus Iuri Milner a oferit 100 de milioane de dolari, pe durata urmatorului deceniu, pentru finantarea unui proiect privind cautarea de viata extraterestra dincolo de sistemul nostru solar.

Suma este cu 100 de milioane de dolari mai mare decat cea oferita de guvernul rus ca ajutor financiar Greciei, de cand partidul radical de stanga Syriza, despre care deseori se spune ca este apropiat de Moscova, a ajuns la putere, in luna ianuarie.

Stephen Hawking lanseaza un program pentru ...citeste mai departe despre "Grecia a jucat cartea Rusiei, dar a sfarsit la ruleta ruseasca" pe Ziare.com

#Grecia Rusia UE, #Rusia ajutor Grecia, #Grecia iesire UE, #Rusia Grecia iesire UE , #Stiri Macroeconomie