Grecia, afara din zona euro: Cei mai multi germani ar vrea sa le faca vant elenilor

Vineri, 12 Iunie 2015, ora 18:01
1004 citiri
Grecia, afara din zona euro: Cei mai multi germani ar vrea sa le faca vant elenilor
Foto: Facebook/Alexis Tsipras

Germanii se declara pentru prima data in majoritate (51%) in favoarea unei iesiri a Greciei din zona euro, in conditiile in care Atena si creditorii sai nu reusesc sa ajunga la un acord, potrivit barometrului politic al postului public ZDF, facut public vineri.

Totusi, acest lucru nu se traduce printr-o neincredere fata de cancelarul federal german Angela Merkel, care se opune unei asemenea iesiri, partidul conservator condus de ea continuand sa se bucure de popularitate, informeaza AFP.

Inceputul sfarsitului? Echipa FMI se retrage de la negocierile cu Grecia (Video)

Circa 70% dintre persoanele intervievate s-au declarat impotriva unor noi concesii din partea Uniunii Europene (UE) pentru Grecia, potrivit acestui studiu bilunar, considerat unul dintre cele mai serioase din Germania.

Doar 41% dintre ei doresc inca mentinerea Greciei in zona euro, in conditiile in care 55% se pronuntau in favoarea acestui lucru la inceputul anului, inainte ca guvernul radical de stanga al lui ...citeste mai departe despre "Grecia, afara din zona euro: Cei mai multi germani ar vrea sa le faca vant elenilor" pe Ziare.com

#Germania sondaj Grecia zona euro, #Grecia iesire zona euro, #Grecia afara zona euro, #Germania zona euro , #Stiri Macroeconomie