Grecia capituleaza? Acord cu creditorii intr-o problema sensibila: pensiile

Marti, 04 August 2015, ora 12:36
1219 citiri
Grecia capituleaza? Acord cu creditorii intr-o problema sensibila: pensiile
Foto: Facebook/Alexis Tsipras

Grecia si creditorii sai, care negociaza al treilea plan de salvare, in valoare de cateva zeci de miliarde de euro, au convenit luni ca reforma pensiilor sa vizeze doar persoanele care au iesit la pensie incepand de la sfarsitul lunii iunie, potrivit unor oficiali eleni.

Atunci cand creditorii au acceptat, in iulie, sa negocieze un acord de asistenta financiara in valoare de 86 de miliarde de euro care sa permita Greciei sa revina pe linia de plutire si sa ramana in zona euro, Guvernul grec s-a angajat sa puna in aplicare reforme de amploare pana la sfarsitul lui octombrie.

Creditorii - FMI, BCE, UE si Mecanismul European de Stabilitate (MES) - reclama, de exemplu, abandonarea regimului de prepensionare si cresterea varstei de pensionare la 67 de ani.

Plan de ajutorare

Cele doua parti urmeaza sa se puna de acord asupra unui plan de ajutorare pana la 20 august, daca Grecia vrea sa fie in masura sa ramburseze 35 miliarde de euro BCE, scadente la aceasta data.

"S-a ...citeste mai departe despre "Grecia capituleaza? Acord cu creditorii intr-o problema sensibila: pensiile" pe Ziare.com

#acord Grecia pensii, #Grecia creditori pensii, #acord Grecia pensii reforme, #Grecia reforme pensii, #pensionare Grecia , #Stiri Macroeconomie