Grecia, gata de o intelegere cu creditorii, dar nu "in termeni umilitori"

Duminica, 24 Mai 2015, ora 13:46
1087 citiri
Grecia, gata de o intelegere cu creditorii, dar nu "in termeni umilitori"
Foto: Twitter/Alexis Tsipras

Grecia este pregatita sa accepte o intelegere "viabila si pe termen lung" cu creditorii, dar nu "in termeni umilitori", a spus premierul elen Alexis Tsipras, sambata, la o intalnire a partidului sau, Syriza.

Ultimele patru luni petrecute la putere in Grecia de catre Syriza au fost dominate de negocierile cu creditorii tarii, printre care UE si FMI, scrie AFP. Desi negocierile au intrat in etapa finala, a spus Tsipras, au mai ramas multe de stabilit si poporul elen nu mai poate accepta austeritatea. Grecia a facut tot ce a putut pentru a ajunge la un compromis, a spus premierul grec.

"In tot acest timp, am dat dovada ca suntem pregatiti sa facem concesii, pentru a ajunge la o intelegere reciproc acceptabila. Solicitam de la partenerii nostri acelasi respect si concesii reciproce. Ne-am facut datoria, e tipul ca Europa sa faca la fel", a afirmat Tsipras.

Parlamentari din aripa de stanga a partidului au aratat ca, desi Tsipras ar putea face noi compromisuri, ei nu vor accepta o ...citeste mai departe despre "Grecia, gata de o intelegere cu creditorii, dar nu "in termeni umilitori"" pe Ziare.com

#Tsipras intelegere creditori, #Grecia acord creditori , #Stiri Macroeconomie