Grecia, intre Bruxelles si Moscova: De unde isi va gasi salvarea?

Joi, 18 Iunie 2015, ora 06:57
1144 citiri
Grecia, intre Bruxelles si Moscova: De unde isi va gasi salvarea?
Foto: Twitter/@yanisvaroufakis

Ministrul grec de Finante, Yanis Varoufakis, a spus miercuri la Paris ca nu crede in incheierea unui acord asupra datoriei cu ocazia reuniunii Eurogrupului, prevazuta pentru joi la Luxemburg.

Intrebat la Paris, dupa intalnirea cu secretarul general al OCDE, Angel Gurria, despre posibilitatea unui acord, Yanis Varoufakis a raspuns: "Nu cred". "Acum, liderii politici sunt cei care trebuie sa ajunga la un acord", a adaugat el, scrie AFP.

Pe de alta parte, premierul Tsipras pleaca joi in Rusia, impreuna cu mai multi ministri cheie, pentru a se intalni cu presedintele Vladimir Putin, au confirmat serviciile sale, in momentul reuniunii cruciale a Eurogrupului si in contextul in care negocierile cu UE si FMI au intrat in impas total in ultimele zile, transmite AFP.

"Acest guvern a fost ales pentru a apara poporul grec cu un program de reforme foarte ambitios", a explicat Yanis Varoufakis.

"Sper ca institutiile vor lua in considerare acest program de reforme", a adaugat... citeste mai departe despre "Grecia, intre Bruxelles si Moscova: De unde isi va gasi salvarea?" pe Ziare.com

#Grecia ajutor creditori externi, #grecia faliment, #Grecia negocieri Bruxelles , #Stiri Macroeconomie